Je to vitamín C, ktorý funguje ako ochranný štít.
Obmedzuje oxidáciu, znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení a z tela odvádza ťažké kovy. Okrem toho zohráva vitamín C v ľudskom organizme ďalšie množstvo významných úloh:
Výraz „vitamín C“ som prvý raz počul od mojej starej mamy pred viac než 60 rokmi. Žila v malej dedinke a každú jeseň netrpezlivo čakala na prvý mrazík, aby mohla vyraziť do blízkeho lesa pri dedine a nazbierať šípky. Tajomstvom jej šípkového lekváru bolo, že šípky na jeho prípravu zbierala až po prvom mrazíku, a tak boli vlastne predpripravené. Ale stará mama zbierala a sušila šípky už skôr, od polovice októbra, aby mohla vnúčatá hostiť pri zimných návštevách dobrým a zdravým šípkovým čajom. Lebo nič na svete neobsahuje toľko vitamínu C než domáci šípkový čaj. A kto pravidelne pije šípkový čaj, nedostane nádchu, tvrdila stará mama. A to bolo pred viac než 60 rokmi!
Vitamín C funguje ako ochranný štít, ktorý musí byť masívny, nepriedušný. Rozhodne nestačí prijímať ho v dávke 60 mg denne. Vo väčšine prípadov nestačí ani 4000 mg! Vyskúšajte, a uvidíte. Ja som to už urobil, a odvtedy neviem, čo je to nádcha alebo chrípka. A mýtus o obličkových kameňoch? Nesúvisí s vitamínom C, ale s horčíkom. Lepšie povedané s jeho nedostatkom. Už v roku 2010 dokázal jeden rozsiahly prieskum, že každý tretí obyvateľ Slovenska (aj Čiech) má zúfalý nedostatok horčíka. A to je ten prvok, ktorý bráni vzniku kameňov. Aj obličkových!
Jej hlavným zdrojom sú čerešne acerola, ríbezľa čierna, šípky, kivi, brokolica, ríbezľa červená, papája melónová, citrusy (pomaranč, limetka, citrón, grapefruit), jahody, karfiol, paprika, kel, kapusta. Ďalšími zdrojmi sú špenát, zemiaky, paradajky, brusnice.
Ľudia žijú v presvedčení, že ak jedia dostatok ovocia a zeleniny, nie je možné, aby mali nedostatok vitamínu C. Pravda je však taká, že ovocie predávané v supermarketoch sa oberá nezrelé a počas prepravy a skladovania obsah vitamínu C v ňom klesá a to nehovoriac o tepelnom spracovaní.
Takže nebojte sa konzumovať vitamín C. Hlavne teraz, v nádchovom, chrípkovom a zimnom období. Aspoň 5 – 6 000 mg denne. A k tomu horčík, minimálne 500 mg, rozdelený do dvoch dávok! Vypitie aspoň 2,5 litra tekutín je tiež základnou podmienkou.
Ponúkam vám vitamín C z Calivity výhradne z prírodných zdrojov (šípka, ríbezle, paprika).
Má predĺžené vstrebávanie – účinná látka je obsiahnutá v tele až 20 hodín, telo ju vstrebáva podľa toho, aká je jeho momentálna potreba a môžete ho nájsť vo viacerých produktoch.
Takže ja odporúčam tento vitamín C a
UPOZORNENIE!
Prírodný vitamín C má formu (niekoľkonásobne zloženého) polyaskorbátu, jeho účinky sú teda oveľa trvalejšie než účinky jednoduchej, synteticky pripravenej kyseliny askorbovej. Pri horúčkovitých ochoreniach sa potreba vitamínu C zvyšuje.
Užívané dávky vitamínu C je potrebné zvýšiť pri pravidelnom užívaní antikoncepčných prostriedkov, steroidov, liekov proti bolesti, aspirínu alebo pri častej konzumácii alkoholu
Pozor!
Na našom trhu sú vitamíny C s predĺženým uvoľňovaním – to je úplne niečo iné. Účinná látka sa v tele postupne uvoľňuje, ako jej bolo vo výrobe zadané, bez ohľadu na to, či telo momentálne tento vitamín potrebuje. Keď sa uvoľnený vitamín nespotrebuje ihneď, odchádza do moču a von z tela.
V prípade potreby sa obráťte na mňa , rada vám poradím ….
viac na www.ivetamalicka.sk
alebo na facebooku.
zdroj: https://slovakia.calivita.com/